Sudski tumač za italijanski jezik

Sudski prevodilac za italijanski jezik
Traduttore giurato per la lingua italiana

Click here to edit subtitle

Biografija prevodioca

Profesorka italijanskog jezika, prevodilac, novinar, autor brojnih tekstova na italijanskom i srpskom jeziku, social media ekspert
Olgica Andrić, profesor italijanskog jezika i književnosti, sudski tumač za italijanski jezik
Obrazovanje: Diplomirala na Filološkom fakultetu u Beogradu na katedri za Italijanski jezik i književnost u junu 2002. godine. 2001. godine sa prosečnom ocenom 58/60 završila "Corso di formazione d'insegnanti d'italiano agli stranieri" na Univerzitetu za strance "Dante Alighieri" u Ređo Kalabriji.

2013. godine položila ispit za sudskog tumača pri Sekretarijatu za obrazovanje Izvršnog veća Autonomne pokrajine Vojvodine, nakon čega je odlukom pokrajinskog sekretara Andora Delija postavljena za stalnog sudskog prevodioca za italijanski jezik. Zvanje stalnog sudskog prevodioca za portugalski jezik stiče 2015. godine.

Bavi se prevodilačkim radom, nastavom italijanskog i portugalskog jezika, pokretač je ideje i aktivista grupe Prevodilačko srce- besplatni prevodi medicinske dokumentacije za pacijente kojima je potrebno lečenje u inostranstvu.

Autor je bloga "Italijanski jezik u Novom Sadu", koji je nastao iz želje da se promoviše italijanski jezik i kultura, a pretvorio se u bazu korisnih podataka u vezi sa jezikom, prevođenjem, proslovanjem, studiranjem i svakodnevnim životom u Italiji.


Živi i radi u Novom Sadu.

Zašto izabrati moje prevodilačke usluge?

- Zbog fleksibilnosti u radu, zajedničkog definisanja rokova i praćenja klijenta tokom cele procedure za koju mu je potreban prevod sudskog prevodioca.

- Zbog besplatnih konsultantskih usluga. Najlakše je prevesti, ali moja misija se tu ne završava. Zajednički cilj saradnje s klijentom je da on  s dobijenim prevodom ostvari neki cilj (osnivanje firme, otvaranje računa u banci, dobijanje državljansta, nostrifikacija diplome, stipendije itd...)

- Zbog realnih cena prevoda i pogodnosti za stalne klijente. 

- Zbog stručnosti i bogatog iskustva.

Za usluge i cene prevoda kontaktirajte me na oljafiore@yahoo.com i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku.